imobiliarele in 2015 aduc cresteri consolidate dar asteapta ajutorul bancilor (imopedia) stiri si noutati imobiliare


 
           
RO | EN | FR | DE | IT | ES Autentificare  
  Home   |    Adaugare anunt PF   |   Inregistrare agentie   |   Cautare   |   FORUM  
 RO-IMOBILE este un portal imobiliar national, unde puteti gasi anunturile agentiilor imobiliare listate, ofertele imobiliare ale particularilor si nu in ultimul rand, datele de contact ale agentiilor imobiliare inscrise.

Daca urmaresti sa vinzi, sa cumperi sau sa inchiriezi o vila, o casa, un apartament, o garsoniera, un teren intravilan sau extravilan, un spatiu destinat: comertului, productiei, birourilor, depozitarii etc sau daca detii o ferma, o pensiune, un hotel sau un spatiu destinat agrementului, tot ceea ce ai nevoie, gasesti aici.
→ Ultimele oferte si anunturi imobiliare de la Agentii imobiliare Brasov


Anunturi imobiliare particulari
Anunturi imobiliare agentii
Agentii imobiliare recomandate

Cele mai noi oferte!
 

Oferta RO-IMOBILE
Promoveaza-te prin RO-IMOBILE! Alege din oferta ce ti se potriveste mai bine:

PUBLICITATE
Pachet GOLD
Pachet START
Autentificare agentie
ID
Parola
Linkuri utile
FINANTARE (27)
ASIGURARI (37)
DEZVOLTATORI IMOBILIARI (25)
CONSULTANTI IMOBILIARI (127)
CONSTRUCTII (106)
AMENAJARI (62)
ARHITECTURA (47)
AVOCATI (132)
CABINETE NOTARIALE (170)
CADASTRU (64)
Daca detii o firma intr-unul din domeniile listate mai sus, o poti inregistra aici
Linkuri recomandate
ORADEA.NET
CUGETLIBER.RO
Anunturi AZ
Anunturi
Masini
Dezmembrari Auto
Informatii utile
Stiri imobiliare
Dictionar imobiliar
Modele de contracte
Legislatie imobiliara
Taxe si impozite proprietati
Calculator taxe notariale
Calculator urbanistic
Curs valutar | 23 Octombrie 2017
1 USD = 3.8945 RON
1 EUR = 4.5975 RON

Convertor valutar
  

 

Stiri si noutati din domeniul imobiliar >> arhiva

IMOBILIARELE IN 2015 ADUC CRESTERI CONSOLIDATE DAR ASTEAPTA AJUTORUL BANCILOR (IMOPEDIA)

Anul 2015 pare să aducă o undă de optimism la nivel mondial, atunci când vine vorba despre segmentul imobiliar. Dacă până acum, grija primară a jucătorilor din domeniu a fost supraviețuirea, într-o primă etapă, apoi creșterea sustenabilă, în faza următoare, noul an pare să aducă o nouă provocare, prin nevoia de adaptare la o serie de mega-trenduri cu impact major în societatea și economia globală. Aceste noi direcții pot fi diferite de la țară la țară sau chiar de la oraș la oraș, dar cu siguranță există peste tot, iar specialiștii din domeniu ar trebui să fie primii care să le cunoască și să le înțeleagă.
  
  Anul trecut, ideeea de stabilitate economică era cel mai optimist scenariu luat în calcul de jucătorii din imobiliare. Acest lucru putea duce la predictibilitate, iar predictibilitatea conduce la profit. Se pare că măcar cele mai multe criterii de planificare au fost întrunite pentru că, de anul acesta, investitoii, brokerii sau consultanții iau în calcul creșterea țintită a afacerii.
  
  „De anul acesta, jucătorii cheie nu mai sunt optimiști pe un anumit segment. Acum există așteptări înalte pentru întreaga industrie de real-estate. Acest lucru se resimte la nivel mondial și este complet justificat. Spre deosebire de ciclurile trecute, acum vedem creștere susținută”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro prof. în economie Marcel Toader.
  
  Cea mai mare provocare a momentului: prinderea trendurilor
  
  Acum, cea mai mare provocare este prinderea trendurilor. Piața imobiliară se dezvoltă cu o dinamică total diferită de ceea ce știn dinainte de criză, iar adaptarea este vitală pentru cei care vor să crească sau măcar să rămână în industrie.
  
  „În întâlnirile mele cu lideri mondiali în domeniul imobiliarelor, la conferințe din domeniu, observ la toți atenția pentru dinamica domeniului. Fiecare piață are specificul ei, iar acesta este momentul în care trebuie vânate trendurile. Dacă până acum era necesar să te ocupi în detaliu de o nișă, acum trebuie să aprofundezi comportamentul și nevoile tuturor celor din nișa pe care lucrezi, pentru a afla dacă aceștia oferă oportunități de viitor sau dacă e cazul să te reorientezi”, continuă profesorul în economie.
  
  Piața rezidențială din 2015 ar trebui să aibă fluctuații mici
  
  La nivel global, studiile arată că piața rezidențială ar trebui să aibă fluctuații mult mai mici, anul acesta. Tot mai multe dezvoltări se anunță în special în orașele cu un nivel ridicat de ocupare a forței de muncă, cu atât mai mult cu cât se anunță creșteri în numărul de locuri de muncă disponibile. Domeniul industrial, care a fost unul dintre cele mai active în 2014, ar putea să arate semne de slăbiciune la sfârșitul lui 2015, când cererea ar putea să scadă. Piața birourilor este văzută în continuare ca un domeniu bun pentru investiții. Dar un domeniu care se bucură de o atenție sporită, cel puțin în România, este cel al proprietăților executate silit.
  
  „Proprietățile executate silit sunt atât de multe încât puterea lor nu poate fi neglijată, în momentul în care una sau mai multe bănci din sistem vor decide să scape de ele. Iar acest trend a devenit cât se poate de evident anul trecut, când băncile au folosit diverse metode pentru a rezolva, într-un fel sau altul, problema creditelor neperformante, care blochează sume vitale pentru bunul mers al instituției” continuă economistul Marcel Toader.
  
  Iar eliberarea băncilor de această povară ar putea conduce la rezolvarea uneia dintre cele mai mari probleme ale momentului, cea a finanțărilor bancare. Chiar dacă piața a început să crească sustenabil, iar acest lucru este confirmat din toate direcțiile, doar o funcționare normală a băncilor ar putea consolida acest trend. Al doilea aspect care ar trebui schimbat pentru o bună funcționare a pieței imobiliare este fiscalitatea, domeniu de care se plâng în special marii investitori străini, care preferă să lucreze într-un sistem transparent și previzibil. Cu toate acestea, firmele de consultanță au anunțat că anul 2015 va fi cel în care o bună parte dintre investiroii care până acum s-au arătat doar interesați vor decide să și acționeze, plasându-și fondurile în piața imobiliară românească.

6 Ianuarie 2015 | Sursa: IMOPEDIA
    
Alte Stiri / Noutati imobiliare >> toate stirile
LUNA ACEASTA ARE LOC EVENIMENTUL IMOBILIAR AL TOAMNEI LANSARE TARGURI IMOBILIARE 2018
La finalul acestei luni ?ncepe ?n inima capitalei cel mai mare eveniment imobiliar al toamnei și doar 7 spații mai sunt disponibile. Ediția cu numărul 26 a T?rgului Național I...
4 Septembrie 2017
REZERVA STAND LA TARGUL IMOBILIAR AL TOAMNEI
Ediția de toamnă a T?rgul Național Imobiliar TNI se apropie, iar spațiul expozițional este deja ocupat ?n proporție de peste 60%! Ediția t?rgului imobiliar TNI cu...
28 Iunie 2017
ULTIMELE SPATII DISPONIBILE LA TARGUL NATIONAL IMOBILIAR TNI 19-21 MAI - PALATUL PARLAMENTULUI SALA UNIREA
Ultimele spații disponibile la T?rgul Național Imobiliar TNI 19-21 MAI, Palatul Parlamentului- Sala UNIREA 85 de companii și-au rezervat deja standuri la Targul Național Imo...
4 Aprilie 2017
MARKETING IMOBILIAR EFICIENT
Marketingul imobiliar eficient necesită timp și experiență. Pregătirea unui produs imobiliar prin home staging și fotografii profesioniste este esențială, îns&...
17 Noiembrie 2016
TARGUL NATIONAL IMOBILIAR TNI 30 SEPTEMBRIE- 2 OCTOMBRIE 2016 - PALATUL PARLAMENTULUI, SALA UNIREA
Evenimentul imobiliar al toamnei- Târgul Național Imobiliar TNI- începe VINERI, 30 SEPTEMBRIE, ORA 10.00 la Palatul Parlamentului, Sala Unirea. Expoziția se adresează persoanelor inte...
27 Septembrie 2016

^Sus 

 

 

 
Imobiliare    |    Casti de copiat la examene   |    Unde iesim in Cluj    |
    Publicitate    |    Contact    |    Pentru webmasteri    |    www.buzzu.ro   |    Gazduire Web by Claus


Vizitatori online 13 | Maxim online 35
Firme autentificate online : 0
© 2006-2017 OPTINVEST SRL